Rondje Route des Crêtes, Gérardmer, Hohneck

Rondje Route des Crêtes, Gérardmer, Hohneck

Op echt bloedhete zomerdagen kan het een verademing zijn om uit te wijken naar de bergen: daarboven is het zomaar een paar graden koeler. Ga eens retro lunchen bij de veertiger jaren uitspanning ‘Lido’ aan het meer van Gérardmer, koop aldaar bij een van de lokale linnen-outlets zijdezacht beddengoed en slinger daarna naar de route de Crêtes. Vanaf de Hohneck –de top is zelfs per auto bereikbaar — kun je tot aan het Zwarte Woud kijken, er is ook een café-restaurant met terras. Vanaf de Grand Ballon staar je zo naar de Zwitserse Alpen. Alle restaurants aan de route zijn, ondanks de soms wegrestaurantachtige uitstraling, echte seizoensboerderijen die hun eigen producten (bergkaas! bosbessentaart!) serveren.

Meer omgeving…

Afkoelen aan het water

Op stikhete dagen is het aan het water net wat koeler. Wat bomen, een licht briesje, misschien een terrasje of een picknick aan de oever? We geven je wat opties: Het is wel eventjes rijden (40 min), maar bij de

Lees meer »

Glasblazerij Passavant-La Rochère

De enige overgebleven glasblazerij van de 200 die de Vogezen eens telde. Dankzij het enorme bos van Darney en de vele natuurlijke waterbronnen was deze regio ideaal voor het maken van glas: hout voor het vuur, water voor het koelen.

Lees meer »
Keuken
Slaapkamers
Badkamer
Hal
Huiskamer
Buiten
Omgeving