Renaissance-dorpje Châtillon-sur-Saône

Renaissance-dorpje Châtillon-sur-Saône

In het mooie renaissancedorpje Châtillon-sur-Saône is ook een leuk ‘zo was het vroeger’ museumpje met oa fraaie landschapsschilderijen van Vlaamse-schoolschilder Jan Monchablon, die hier werd geboren. Verder is er een kleine brocante en de titanium-sieradenwinkel van onze vrienden Jules en Susanne. Je kunt zwaar tafelen als je gaat lunchen of dineren met de fantastische entrecotes van de open haard in de Auberge du Chatillon (zie restauranttips). Of maak vanuit dit dorp een van de wandelingen van de ‘Club des Vosges’, want jawel: dit dorp ligt in de Vogezen!

 

Openingstijden museum:
Vanaf Pasen tot 1 juli: weekends en feestdagen van 1430 tot 1800
Van 1 juli tot 31 augustus: dagelijks van 1400 tot 1830
Van 1 september tot 31 oktober: elk weekend van 1430 tot 1800

 

Klik hier voor de website van het dorp.

Meer omgeving…

Kuuroordtoeren in Plombières-les-Bains

Ach wat een geweldig vergane-glorie-kuuroord is Plombières-les Bains, het bekendste Vogezer kuuroord waar zelfs Napoleon destijds van zijn obstipatie (of juist diarree? Beide kwalen zijn hier te verhelpen!) verlost hoopte te raken. Schitterende fin de siècle hotels staan pruilend leeg

Lees meer »

Glasblazerij Passavant-La Rochère

De enige overgebleven glasblazerij van de 200 die de Vogezen eens telde. Dankzij het enorme bos van Darney en de vele natuurlijke waterbronnen was deze regio ideaal voor het maken van glas: hout voor het vuur, water voor het koelen.

Lees meer »
Keuken
Slaapkamers
Badkamer
Hal
Huiskamer
Buiten
Omgeving