Afkoelen aan het water

Afkoelen aan het water

Op stikhete dagen is het aan het water net wat koeler. Wat bomen, een licht briesje, misschien een terrasje of een picknick aan de oever? We geven je wat opties:

Het is wel eventjes rijden (40 min), maar bij de ruïnes van het eeuwenoude en nogal belangrijke klooster van Morimond is bij het voormalige stuwmeer van de monniken het prettig restaurantterras Au Lac de Morimond gevestigd. Als je wil lunchen (gefrituurde spiering, lekker!) moet je wel precies tussen 12 en 13 komen, anders is de keuken dicht; ’s avonds zijn ze in het weekend ook open. Je zit pal aan het water waar enorme karpers nog net niet uit je hand eten. Ook kun je een wandelingetje door de mooie bossen (lekker koel!) om de drie meren maken, een roeibootje huren en sportvissers kunnen er een dagvergunning kopen. De plek is bereikbaar vanaf Bourbonne-les-Bains, sla rechtsaf bij het (enige) stoplicht en volg de borden (of tik in de routeplanner) naar Parnoy-en-Bassigny of Lacs de Morimond. Als je de ‘witte weggetjes’ neemt via Aigremont heb je mooie uitzichten. 

Een andere fijne plek aan het water is het terras van restaurant Chalets du Lac, op de route naar de glasblazerij van La Rochère (71 Grande Rue, 70210 Passavant-la-Rochère). Ook hier kun je een rondje om het meer wandelen, vissen, of gewoon op het terras zitten — de nieuwe eigenaren zijn zelfs bereid om tussen lunch en diner nog een glaasje te serveren. 

Een heel simpel ‘strandje’ om in de rivier te zwemmen of de honden te laten rennen is aan de Saône tussen Betaucourt en Jussey. Zoek in Google maps op ‘rue de la plage, Jussey’ en dan kom je er vast wel uit. Het stelt niks voor, maar oh wat is het lekker om in de rivier te zwemmen.

(Trouwens, zwemmen is officieel zowat overal verboden in Frankrijk, want je zou maar eens onverhoopt verdrinken en dat mag niet. Eigen risico, kortom.)

Meer omgeving…

Rondje Belfort, Ballon d’Alsace, Ronchamp

Combineer een bezoek aan de gezellige studentenstad Belfort, met het reusachtige leeuwenstandbeeld door Bartholdi (die van het Vrijheidsbeeld), met een autotochtje naar de top van de berg Ballon d’Alsace (en maak daar het korte wandelrondje van 45 minuten (klinkt echt

Lees meer »

Fruitkweker Grandieu, Grignoncourt

De familie Grandieu heeft een indrukwekkende appel- en perenboomgaard op de prachtige heuvel boven het dorpje Grignoncourt. Ze telen ook aardbeien en ander zomerfruit. In hun winkeltje kun je lekkere zelfgemaakte sappen kopen, maar ook andere biologische groenten en biologisch

Lees meer »

Renaissance-dorpje Châtillon-sur-Saône

In het mooie renaissancedorpje Châtillon-sur-Saône is ook een leuk ‘zo was het vroeger’ museumpje met oa fraaie landschapsschilderijen van Vlaamse-schoolschilder Jan Monchablon, die hier werd geboren. Verder is er een kleine brocante en de titanium-sieradenwinkel van onze vrienden Jules en

Lees meer »
Keuken
Slaapkamers
Badkamer
Hal
Huiskamer
Buiten
Omgeving